Våra designers prioriterar att optimera design med komfort utan att formen mister sin särprägel. Vårt skandinaviska arv ska framgå av designen och med de enkla
och rena linjer som präglar miljön här. Dessutom ska det ekologiska arvet förvaltas och vara ett integrerad del av design och utvecklingsarbetet.

HENRIK LEHM

Henrik Lehm är en ny dansk designer som är på väg mot internationellt erkännande för modern möbeldesign. H. Lehm utbildades 1994 som civilingenjör inom arkitektur och design på Ålborgs universitet. 2003 kompletterades denna utbildning med studier i internationellt varumärke och marknadsföring.

I Henrik Lehms verk fortsätter den danska designtraditionen i en välbalanserad kombination med internationell och industriell design. En av hans specialiteter är design av moderna stolar med utmärkt sittkomfort, av vilka några redan erkänns som kommande klassiker. Lehms främsta inspirationskälla är modern teknik i allmänhet och naturens egna sätt att designa och måla.

O&M DESIGN

Okamura & Marquardsen har sedan etableringen av kontoret 1973 arbetat för ett antal danska, svenska, italienska och japanska fabriker. Deras primära arbetsområde är möbeldesign. Samarbetet med Skipper Furniture startade 1981 och det har resulterat i ett stort antal stolar och soffmodeller för både privat och offentligt bruk.

CARSTEN BUHL

FÖRSTÅ DET FÖRFLUTNA – FORMA FRAMTIDEN

Detta finurliga ordspel är kännetecknande för möbeldesignern Carsten Buhls sätt att arbeta med designutveckling. Varje möbel är en utmaning och har sin egen historia. Men gemensamt för dem alla är att de är skapade med respekt för den skandinaviska designtraditionens enkla rena uttryck.
Målet är alltid att skapa möbler som löser praktiska och funktionella behov och som samtidigt uppfyller vissa designmässiga kvalitetskrav.
www.carstenbuhl.dk

TOM STEPP

Tom Stepp är i grunden en arkitekt men även en dansk designer som är känd för sin exklusiva design och goda kvalitet. Han har vunnit flertal priser för sina designer och jobbar idag med flertal internationella företag som fokuserar på kvalité samt design.

SVEND SKIPPER

Svend Skipper gick i lära som möbeltapetserare 1948 och lärde sig 1952. 1955 köpte han en liten möbelaffär i Durup och kallade den ”Svends Möbler”. Ett år senare gjorde han sin första stol ”Nr. 91 ”som senare i folkmun döptes till Skipper Bamse-stolen.

1959 började han bygga ett privat hem och en fabrik på Vinkelvej. Under åren som följde gjordes flera utbyggnader så att produktionsytan var uppe i ca. 4 500 m2 innan produktionen 2015 flyttade till Sverige.